Twitter niye kapatıldı? Twitter yasaklandı mı? Sosyal medya kullanıcıları, şu an en çok bu iki sorunun cevabını merak ediyor. Suruç'taki patlama sonrası mahkemenin aldığı yayın yasağı sonrasında Twitter'a erişim yasağı geldi.

Saat 11.00'den itibaren cep telefonu operatörleri ve Uydunet üzerinden Twitter'a girmeye çalışanlar siteye erişim sağlayamıyor.

Edinilen bilgiye göre dün Suruç’taki patlama anı görüntülerine ilişkin olarak mahkeme hem görsel basın hem de sosyal medyaya yayın yasağı getirdi. Karar dün itibariyle taraflara iletildi.

Twitter’da bu kapsama giren 107 url uzantısı olduğu belirlendi. Twitter bu uzantılardan 50 sini kaldırırken 57 sine ilişkin incelemesini ise devam ettiriyor. Ancak, inceleme devam ederken yasa gereği 4 saatlik süre dolduğu için erişim yasağı da uygulanmaya başlandı.

GÖRÜNTÜLER KALDIRILDI


Reuters'ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kaynaklarına dayandırdığı haberinde BTK'nın söz konusu yasak ile ilgili aldığı bir kararın olmadığı ve yasağın devreye girmemesi için çaba gösterildiği belirtiliyor. Reuters'ın iddiasına göre, Twitter bu görüntüleri siteden kaldırdı. Twitter'ın bu adımının ardından siteye getirilen yasağın kısa sürede kaldırılması bekleniyor.

Yasa gereği erişime kapatılan site söz konusu içerikleri siteden çıkardıktan sonra kullanıcılarına erişim vermeye başlayabiliyor.