Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Manisa Cezaevi’nden Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen Engin Acar isimli tutuklunun arkadaşı gönderdiği bir mektupta, Acar’ın Isparta Cezaevi’nde falakaya yatırılarak işkenceye uğradığını belirtti. Mektupta falakadan sonra da Acar’ın üzerine su dökülerek tek kişilik hücreye atıldığı aktarıldı.

Özgür Gündem'deki habere göre; Manisa Cezaevi’nde kalan Engin Acar, ailesine yakın olmak amacıyla Şakran veya Nazilli cezaevlerine nakil talebinde bulunurken, bu talep cezaevi idaresi tarafından kabul edilmedi. Bunun ardından ise Acar’ın Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi’ne 9 Aralık 2013 günü sürgünü gerçekleştirildi. Acar’a ardından ise Isparta E Tipi Cezaevi’nde falaka işkencesinin uygulandığı aktarıldı.

KASITLI TEŞVİK

Falaka işkencesinin duyulmasıyla TUHAD-FED’in Acar’ın yanına avukat göndermesi üzerine avukatlardan alınan bilgilere göre; Acar, Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildikten sonra nakil talebinin olduğunu cezaevi idaresine iletiyor. Bunu kabul etmeyen cezaevi yönetimi ise Acar’ı 23 Aralık tarihine kadar bekletiyor. Buna karşın Acar, nakil talebi kabul edilmeği için açlık grevine başlayacağını söylüyor. Acar’ın açlık grevine başlayacağını öğrenen gardiyanlar ise cezaevi müdürünün talimatıyla Acar’ı hücreye atıyor. Acar, hücreye atılmadan önce dikkat çekici bir ayrıntı daha ortaya çıkıyor. Acar’ın yerleştirileceği hücreye birileri tarafından çakmak konuluyor.

CAMBAZLAR TEK İPTE!

Acar, sevk talebinin karşılanmaması üzerine hücresinde bulunan yatakları yakarak eylem yapıyor. Acar’ın Isparta Cezaevi Müdürü Emrullah Turan tarafından yumruklu saldırıya uğradığını belirtiyor. Acar, daha sonra 8-9 gardiyan tarafından falakaya yatırılıyor. 1 saat süren işkenceden sonra üzerine bir kova su dökülüyor. Acar bu şekilde sabaha kadar hücrede bırakılıyor. Sabah olduğunda ise cezaevi ikinci müdürü gelerek Acar’a “Aklın başına geldi mi?” diyor. Acar’a revirde bulunan doktorlar ise “Gözünün şişkinliği yüksek ateşten kaynaklıdır. Ateşin fazla çıkmış” diyerek rapor vermiyor.

AVUKATLAR YERİNDE İNCELEDİ

Acar’a yönelik falaka işkencesinden sonra avukatlar incelemelerde bulunuyor. Avukatların yaptığı incelemelerde ise işkence delillerinin yok edildiği, aleyhte ifade alındığı belirtiliyor. Avukatlar ayrıca Acar’ın işkence sonucu tabanlarının şişmesinden dolayı da tutanak tutturuyor.