Elbistan ve Bingöl cezaevlerinde kalan PKK'li tutuklular gönderdikleri mektupta durumları hakkında bilgi verdi ve hükümetin açıklamalarına karşı tepkilerini dile getirdi.

Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi'nden mektup gönderen tutuklular süresiz ve dönüşümsüz açlık grevini kararlılıkla devam ettirdiklerini belirterek, Adalet Bakanlığı'nın söylemlerinin aksine tutuklulardan iaşe bedelinin alındığını söyledi. B1 vitamininin verilmediğini de belirten tutuklular, Başbakan ve Adalet Bakanlığı'nın açıklamalarından sonra doktorların tansiyon ve kontrollerini kabul etmeyeceklerini söyledi.

TUTUKLULAR YALÇIN AKDOĞAN'IN ÖCALAN'LA İLGİLİ SÖZLERİNE CEVAP VERDİ

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne kalan tutuklular da gönderdikleri mektupta Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Yalçın Akdoğan'ın Abdullah Öcalan'a ilişkin olarak kullandığı "Sözüm ona Önderlik soytarısı" sözlerine sert tepki gösterdiler ve şu ifadelere yer verdiler:

"Özgürlük mücadelesini yürüten bir hareket olarak zafere yürüdüğümüz bir aşamada Yalçın Akdoğan gibi kokuşmuş kişilikler etrafa kötü kokularını yaymak isteyeceklerdir. Biz o kokuşmuş kişiliklere şunu söylüyoruz; Eğer iğne ucu kadar insanlık noktasında bir şey almışsanız, toplumun hassasiyetlerine ve değerlerine saygılı olursunuz. Gelin ve bizim çağrımıza kulak verin ve, 'Artık yeter Anadolu gençleri AKP sermayedarları için Kürdistan dağlarında yaşamlarını yitirmesin' deyin" denildi.

Tutuklular bulundukları cezaevinde 33 gündür açlık grevinde olan arkadaşlarının sağlık durumlarının kötüye gittiğini de belirterek, tutuklularda tansiyon, sıvı alamama,mide bulantısı, kilo kaybı sese karşı hassasiyet problemleri olduğunu aktardı.

Tutuklular, taleplerin sahiplenilmesi çağrısında bulundu. (yuksekovahaber)