Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ görevi üstlenen sonrasında tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde 'Özgürlük Nöbeti' başlatıldı.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Eş Genel Yayın Yönetmenliği Nöbeti'ne destek veren TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Yazar Ahmet Nesin'in tutuklanmasına karşı tepkiler artarak devam ediyor.

Her Cuma günü saat 13.00-15.00 arasında yapılacak olan 'Özgürlük Nöbeti'nin ilki ise bugün gerçekleştirildi.

Fincancı’nın başkanlığını yaptığı TİHV'in yanı sıra TTB, Özgür Gündem Gazetesi, Avrupa Irkçılığa Karşı Taban Hareketi, Barış İçin Akademisyenler, Adli Tıp Uzmanları Derneği ve İnsan Hakları Derneği nöbetin ilk gününe destek verdi.

TİHV adına konuşan Ümit Efe, Şebnem'in kendisi özelinde bir şey istemediğini belirterek, kaldığı koşulları şöyle anlattı: "6.5 metrekare hücrede moloz artıkları içinde kalıyor, masa veya sandalye yok. Kendisi için özel bir şey istememektedir."

Ümit Efe, Özgür Gündem Gazetesi üzerindeki baskılar kaldırılana kadar ve arkadaşları serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

İHD İstanbul Şubesi adına konuşan Leyla Kaya, Türkiye'nin başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunlarını demokratik zeminde çözmesinden başka çaresi olmadığını söyledi.

Leyla Kaya, tutuklanmalara karşı demokrasi güçlerinin yan yana gelmesi gerektiğini ifade ederek, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

'MESAJI ALIYORUZ VE KORKMUYORUZ'

Gündem Gazetesi bugünkü Eş Genel Yayın Yönetmeni Sefa Said ise, "Ülkemin kalbini korumak için buradayım. İnsan olduğumu hatırlamak için dayanışmaya muhtacım. Bugün farkında olup 'geçer' diyenler bilsinler ki, iktidarın her suçunun ortağıdırlar" dedi.

Sefa, bugünlerin dayanışma günü olduğuna dikkat çekerek, "Mesajı alıyoruz ve korkmuyoruz" ifadesini kullandı.

Barış İçin Akademisyenler Üyesi Latife Akyüz de, daha önce tutuklanan 4 akademisyen arkadaşları için de burada olduklarını hatırlatarak, Şebnem Korur Fincancı'nın da imzacı akademisyenlerden olduğunu söyledi.

Akyüz sözlerini şöyle sürdürdü: "Nasıl akademisyenler çıkmayana kadar 'buradan gitmeyeceğiz' dediysek, Şebnem hocalar içinde aynı şeyi söylüyoruz" dedi.

(Kaynak: JINHA)