Yannis Vasilis Yaylalı, tutuklu bulunduğu Elazığ Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde 1 Eylül Dünya Barış gününde “Barış için, Roboski’ye adalet için ve hukuksuz tutuklamalara karşı” yürüyüş başlatacak.

Yaylalı hapishane odasının avlusunda 1 Eylül Dünya Barış günü ile 7 Eylül tarihleri arasında öğleden önce 3, öğleden sonra 3 saat olmak üzere, günde 6 saat, bir haftada 42 saat yürüyüş yapacak

“Barışa olan ihtiyacımızı dillendirmek yürüyeceğim” diyen Yannis Vasilis Yaylalı, ayrıca Roboski ailelerinin ‘hak ve adalet’ mücadelesine karşı devletin baskılarını, bu baskılar sonucu kendisinin de tutuklanmasını protesto etmek için de yürüyecek.

Yannis Vasilis Yaylalı, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarından atılan bombalarla 34 köylü hayatını kaybetmesi sonrası Meral Geylani ile birlikte dayanışma amacıyla Roboski köyüne yerleşmişti. Köyde kiraladığı evde yaşayan Yaylalı, Roboski katliamında adaletin sağlanması için çeşitli etkinliklerde yer almıştı. Bu nedenle hakkında soruşturmalar açıldı ve 22 Nisan 2017 günü tutuklanmıştı. (Haber Merkezi)