PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı başlatılan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Bugüne dek dördü hapishanelerde tutuklu bulunan beş kişi de tecride karşı yaşamına son verdi. Açlık grevindeki tutukluların aileleri, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi’nde yaptıkları açıklamayla, Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılmasını ve açlık grevi eylemlerinin sona ermesini talep ettiler.

‘CANIMIZ YANIYOR DEVLET NEDEN SESSİZ KALIYOR?’

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, kardeşi 101 gündür Fransa’da açlık grevi eylemi yapan Cahide Yıldırım, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le görüşmek için bakanlığa gittiklerini fakat olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. “Eğer talebimiz kabul edilmezse Adalet Bakanlığı’nın orada oturacağız” diyen Yıldırım şunları söyledi:

“Bizim talebimiz Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Eğer bu tecrit kalkarsa, açlık grevinde olanların talepleri kabul edilirse onlar da eylemlerine son verirler. Biz üç gündür Barış Anneleri olarak Adalet Bakanlığı’nın kapısına gittik. Ankara dışında olduğunu söylediler. Bizi içeriye aldılar oradaki görevli bayan bize, ‘bir şey yapamam’ dedi. Bu nasıl bir adalet? Biz çocuklarımızdan her gün birinin cenazesi çıksın istemiyoruz. Anaların yüreği ağlamasın artık. Devlet bizle neyin savaşını yapıyor? Bizim canımız yanıyor devlet neden sessiz kalıyor? Cezaevlerindekiler sanıyorlar ki anaları babaları sessiz. Biz sessiz değiliz, devletin sessizliği var. Her zaman sesimiz çıkıyor ama devlet bizi duymuyor. Eğer talebimiz kabul edilmezse Adalet Bakanlığı’nın orada oturacağız.”

‘ÖLÜM İSTEMİYORUZ, BARIŞ İSTİYORUZ’

Kardeşinin Patnos Cezaevi’nde açlık grevi eylemi yaptığını söyleyen Münibe Koç, ise şunları söyledi, “Bu tecrit eğer kalkarsa hepsi açlık grevini bırakır. Bizim çocuklar fedai eylemi yapıyor. Yapmasınlar. Biz ölüm istemiyoruz, savaş istemiyoruz. Biz barış istiyoruz, insanlık istiyoruz. Yeter artık! Anneler ölüm istemiyor. Bu çocukların ellerinde bir şey yok kendilerini açlık grevine bırakıyorlar ya da fedai eylem yapıyorlar. Niye? Sayın Abdullah Öcalan’ın tecridi kalksın diye. Tecritler kalksın herkes insan gibi yaşasın.”