Çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan 9 Boğaziçili öğrenciden Suat Atay'ın babası tutuklanma kararı sonrasında yaptığı açıklamada "Sakın ola inandığınız şeylerden vazgeçmeyin çünkü biz haklıyız" şeklinde konuştu.

Boğaziçili 15 öğrenci, Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden 9'u tutuklandı.

Tutuklanan Boğaziçili öğrencilerden Suat Atay'ın babası adliye önünde toplanan öğrencilerin aileleri ve arkadaşlarına hitaben şunları söyledi:

 “Ben gurur duyuyorum çocuğumla, babası olarak yaptığı her şeyin, ağzından çıkan her lafın arkasındayım. Annesi de öyle. İnancınız neyse hiçbir zaman ondan ödün vermeyin, çünkü biz haklıyız. Bunu asla unutmayın. Biz haklıyız. Çocuklar yatar çıkar. Sizler daha gençsiniz, ömrünüzde birkaç ay hiç önemli değil. Geç mezun olmak da hiç önemli değil, bir sene, iki sene sonra olur. Ama sizler başınız dik olacaksınız. Bunu çocuklarınız için de söylüyorum. Ömrünüz sonuna kadar başınız dik yaşayacaksınız. Bizler anne-baba olarak sizlerin desteğine ihtiyacımız var.”