Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın müzeden camiye dönüştürülerek dün ibadete açılan Ayasofya'da ilk cuma hutbesini okurken kullandığı “Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” sözleri siyasetçilerin, ilahiyatçıların ve tarihçilerin yanı sıra iş dünyasının da tepkisini çekti.

Patronlar örgütü TÜSİAD’ın eski başkanlarından Erol Bilecik ve Ümit Nazlı Boyner sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda isim vermeden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirdiler.

BİLECİK: CUMHURİYETİN KURUCUSUNA LANET OKUYAN KİMSE, GEÇMİŞİYLE DE GELECEĞİYLE DE BAĞNI KAYBETMİŞTİR

Erol Bilecik yaptığı paylaşımda “Hayatını ve makamını borçlu olduğu cumhuriyetin kurucusuna örtülü ya da açık lanet okuyan kimse, geçmişiyle de geleceğiyle de bağını kaybetmiştir.

Atatürk ülkemizin her hanesinde, her kalbindedir.” dedi.

BOYNER: ATATÜRK VE KURUCULARIMIZA, DEVLETİN MEMURLARININ HAKARET ETMESİ KABUL EDİLEMEZ

Ümüt Nazlı Boyner ise “Türkiye Cumhuriyetinin kurucularını sevmek zorunda değilsiniz ama hele toplumunun önündeyseniz saygı göstermek zorundasınız. Atatürk ve kurucularımıza hele onların sayesinde varolan bu devletin memurlarının hakaret etmesi kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.