Vatandaşlar, sanatçılar, siyasiler, futbol kulübü taraftarları ve STK'lar bu akşam 19:00'da Gezi Parkı'nda buluşmak üzere sosyal medya üzerinden çağrıda bulunuyor.

Ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden gruba çeşitli illerden destek geliyor.

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla başlayan eylemler diğer illere de sıçradı. İzmir, Ankara, Adana ve Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri yapılacak.

Sosyal medya üzerinden örgütlenenler tarafından yapılan duyuruya göre destek eylemlerinin ilki saat 17.00’de Yüksel Caddesi’nde, ardından saat 19.00’da Kuğulu Park’ta gerçekleştirilecek.

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı da eyleme destek verenler arasında yer alıyor. Yapılan açıklamada, “CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, Gezi Parkı için mücadele eden İstanbul halkına destek amacıyla bugün saat 19:00’da Ankara’nın simgesi Kuğulupark’ta toplanacak” denildi.

İZMİRLİLER TOPLANIYOR

İzmir’den Gezi Parkı’na destek geldi! Bu akşam İzmirliler saat 19:00′da Alsancak İskelesi’nde Gezi Parkı’na destek için toplanıyor.

ESKİŞEHİR DESTEK VERİYOR

Eskişehir’de de sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar bugün saat 19.00’da Adalar’da Eti Park’ta ve Kent Park’ta toplanarak yaşananlara tepki gösterecek ve Taksim Gezi Parkındaki ağaçların kesilmemesi için destek verecek.

Adanalılar da saat 17:30, Atatürk Parkı’nda buluşacaklarını duyurdu. (Vatan)