Suriye’de IŞİD saflarında savaşan iki kardeşin eşleri, kaçak giriş yaptıkları Hatay’da yakalandı. İki kadın ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Habertürk’ten Neşet Dişkaya’nın haberine göre Ankara’dan üç yıl önce Suriye’ye giderek IŞİD’e katılan iki kadın, örgüt Suriye’de toprak kaybettikten sonra kaçak geldikleri Türkiye’de Hatay polisi tarafından yakalandı. Buse F. ve Meral A.’nın bin dolar karşılığında anlaştıkları kaçakçılar aracılığıyla Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.

Buse F. ifadesinde, “Üç yıl önce eşim, eşimin kardeşi ve eltimle birlikte Suriye’ye gittik. En son Suriye’de (Rakka yakınlarındaki) Cezra isimli yerleşim yerinde bulunuyorduk. IŞİD yenilince eşim bizi Türkiye’ye göndermeye karar verdi ve IŞİD ile YPG’nin tampon bölgesine getirdi. Burada beş gün kaldık” dedi.

Tampon bölgede kaldıkları beş günün ardından buradan alındıklarını belirten Buse F., ABD’li askerlerin denetimindeki kontrol noktalarından geçtiklerini anlattı: “Bunların çoğunda Amerikan askerleri ile YPG’liler nöbet tutuyordu. YPG’nin kontrolündeki Rakka’ya getirildik. Rakka’da YPG’lilere ait bir evde 5 gün kaldık. Bulunduğumuz evde bizim gibi IŞİD’den gelen 30’a yakın kişi vardı. Kaldığımız eve Amerikalı askerler baskın yaptı. Ziynet eşyalarımıza ve paralarımıza el koydular. Türk kökenli kişilerin bulunup bulunmadığını sordular, korktuğumuz için söylemedik. Arama bittikten sonra Amerikalı askerler yine üstü açık yanları kapalı bir TIR’a bizi bindirdi ve Rakka’dan Menbiç otogarına götürdü.”