Ulaş Doğu Atlı T.C. Adalet Bakanlığı'nın ihmali sonucu şu an Hollanda Amsterdam Havalimanı'nda göz altına alınmış bulunmakta.

1996 yılında ''Öğrenci Harçlarını Protesto'' ve kamuoyunda ''Mecliste Pankart Davası'' olarak bilinen davadan daha önce 18 yıl ceza alan, cezaevine atılan Ulaş şuan yine aynı zihniyetin kurbanı. Ulaş Doğu Atlı cezası zaman aşımına uğradığından Türkiye'ye uçmak üzere gittiği Amsterdam Havalimanı'nda göz altına alındı.
 
Ulaş Doğu Atlı, 7 Ocak 2012’de gece 00.15' de İstanbul aktarmalı THY ile Ankara'ya uçmak üzere havaalanına bırakıldı. Gece saat 1 civarında telefonla Amsterdam Schipol Havaalanında gözaltına alındığı ve Adalet Bakanlığı'na havaalanını polisi tarafından Detentie Centrum Schiphol -Oost a götürüleceği bildirdi.
 
Havaalanı polisi ile yapılan görüşmelerde tek kişilik özel hücreye konulacağı ve ziyaretçi yasağı olduğu, sadece avukatının ziyaret hakkının olduğu bildirildi. Sadece günde bir kez telefon etme hakkı olduğu ve cumartesi sabahı bu hakkı kullanabileceği bildirildi. Cumartesi öğlene doğru Ulaş telefonla arkadaşını aradı ve savcı tarafından ifadesinin alındığını, kendi argümanlarının dinlenmediğini ve İnterpol tarafından arandığını ve 10 gün içinde Türkiye'ye iade edileceğinin söylendiğini bildirdi. Ulaş ifadesinde zaten Türkiye'ye gittiğini söylese de ve elindeki belgeler incelense de ciddiye alınmadı.
 
Ulaş Doğu Atlı 12 yıl sonra, cezasının kalktığını öğrendiğinde çok sevinmişti. Türkiye'de "Pankart Davası' adı ile alınan davadan ceza almıştı, ama bu ceza 12 yıl sonra zaman aşımına uğramıştı. Türkiye'deki avukatı tarafından bütün yasal işlemler yapıldı ve CEZASININ KESİNLİKLE KALDIRILDIĞINA dair belgeler alındı. Diğer işlemler de Ulaş tarafından Türk Konsolosluğu'nda halledildi.
 
Şu anda gereksiz yere hücrede bulunan Ulaş İnterpol tarafından gözaltında tutulma sebebinden Hollanda'da oturum almış durumda. 12 yıldır nerede oturduğu, ne iş yaptığı belli olan Ulaş’ın tam da Türkiye'ye gidecekken gözaltına alınması bir hukuk skandalı.
 
Haksız ve anlamsız bir gerekçeyle gözaltında tutulan Ulaş'ın bugün bu durumu protesto etmek amacıyla açlık grevine başlamış olduğunu öğrenildi.
 
Bu olayların oldukça sık olduğu ve aslında cezası kalkan insanların gereksiz yere gözaltında alıkonduğu avukatlar ve siyasetçiler tarafından da doğrulandı.

Arkadaşları, Ulaş Doğu Atlı'nın en kısa zamanda bırakılması ve bu tür olayların insanlara verdiği zarardan politikacıların ve medyanın haberdar olması için çaba harcıyorlar. “Ulaş Doğu Atlı'nın serbest bırakılmasını ve yaşamaya alıştığımız bu demokrasi ve bürokrasi ayıbına son verilmesini ve tekrarlanmamasını istiyoruz” diyorlar.

DEMOKRAT HABER