1996 yılında Yunan jeti tarafından düşürülen uçaktan kurtulan Emekli Pilot Kurmay Yarbay Osman Çilekli Hava Kuvvetlerinin utandığı için gizlenen sırrını açıkladı. Zamanın idarecilerin bunu örtbas ettiğini söyledi.

 

1996 yılında it dalaşında Yunan pilotunun yıllar sonra itirafı üzerine ortaya çıkan hava kuvvetlerinin utancını olayın canlı tanığı televizyon ekranlarından itiraf etti. Emekli pilot Kurmay Yarbay Osman Çilekli 1996 yılında it dalaşında bir Yunan jetinin Türk F-16'sını vurduğunu, Hava kuvvetlerinin de bu olayı utancından 8 yıl gizlediğini itiraf etti.

 

Habertürk canlı yayınında utancını itiraf eden Emekli pilot Kurmay Yarbay Osman Çilekli, "Yunan jeti tarafından vurulduk. Ben uçak düşerken otomatik pilotu çalıştırdım. Uçak denize düşmeden paraşütle denize indim. Uçağımız Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan ile denizin dibine gömüldü. Bu Hava Kuvvetleri açısından büyük bir utançtı. Bu yüzden uzun süre gizlendi. Ailesine 8 yıl sonra üzeri örtülü şekilde söylendi. Ancak şimdi Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de uçağın denizden çıkartılması talimatını verdiği için olay sır olmaktan çıktı. Başka şeyler de var ama onlar hala sır" dedi.

 

Ege Denizi'nde, 1996 yılında uluslararası hava sahasında Yunan jetinin vurması sonucu düşen uçakta Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan yaşamını yitirmişti. Nail Erdoğan'ın cesedi hale Ege'de denizin 400 metre altında bulunuyor. Yaşamını yitiren ve kayıp olan Nail Erdoğan'ın kızı Evrim Erdoğan ise o dönemde ailesinin neler yaşadığını ve beklentilerini açıkladı. Evrim Erdoğan ve ailesinin tek bir isteği var: 'Babalarının bulunması'.

 

İlgili video:

http://www.gazeteport.com.tr/galeri/video-galeri/t-dalanda-vuruldu/15533.html