Hem Venezuela halkı hem de tüm dünyada eşitlik ve özgürlük isteyen halkların büyük sevgisini kazanan Hugo Chavez’in ölümünün ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan ilginç açıklamalar geldi.

ÇELİK, CHAVEZ'DEN ZİYADE VENEZULELLA'NIN ZENGİNLİĞİNDEN BAHSETTİ

Hüseyin Çelik'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez öldü. Ülkesini Küba modeline göre şekillendirmeye çalışıyordu. Geçen yıl Venezuella'yı ziyaret ettim. Bu petrol zengini ülkede insanların önemli bir bölümü sefalet içinde yaşıyor. Başkent Karakas'ta bile neredeyse şehrin yarısı çok ilkel evlerde yaşıyor. Bizdeki gecekondular bunların yanında saray kalıyor. Suudi Arabistan'dan sonra dünyadaki en bol petrole sahip olan Venezuella, tam bir zıtlıklar ülkesi. Zenginler çok zengin, fakirler tam sefil. İlginç lider Chavez, Amerika'ya değil kansere yenildi. Umarız, bu güzel ülke, Küba modelinden yakasını kurtararak demokrasiyle yola devam eder."

TAYYAR DA TWİTTER'DAN SALLADI

Şamil Tayyar'ın da twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, "Nasıl bir toplum olduk; cani Esad'ın savunucusu Chavez'den bile ulusal kahraman ürettik" dediği görüldü.