Aynoroz Özerk Bölgesi Edirne’de Mart ayı başlarından bu yana tutuklu bulunan iki Yunan askerinin serbest bırakılması için uğraş veriyor.

Yunan televizyon kanallarından ANT1’in Moskova muhabiri Ahilleas Patsoukas Aynoroz Özerk Bölgesi Kutsal Kurulu’nun (İera Epistasia) 31 Mart tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup gönderdiğini ortaya çıkardı.

Ahval'den Evren Dede'nin haberine göre, Rusya’daki seçimleri kazanan Putin’e tebrik dileklerinin iletildiği mektupta, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile yapacağı görüşmede iki Yunan askerinin tutukluluğunun son bulmasını sağlamak için aracı olması istendi.

Rusya Devlet Başkanı’nın cevabının ise geçtiğimiz günlerde Aynoroz’a bir Rus diplomat aracılığıyla ulaştırıldığı belirtildi. Yeni görevinde kendisine sunulan başarı dileklerine teşekkürlerini ileten Rus Devlet Başkanı Putin, Aynoroz’a gönderdiği mektupta “Recep Tayip Erdoğan ile yaptığı görüşmede iki Yunan askerinin tutukluğu konusunu dile getirdiğini ancak sonuç alınamadığını” ifade etti.

Aynoroz Yunanistan’ın Halkidiki yarımadasında bulunuyor. Çoğunluğu rahiplerden meydana gelen özerk bölgeye kadınların girmesi yasak. 2.250 kişi kadar erkeğin yaşadığı Aynoroz’da 20 kadar manastır bulunuyor. Özerk bölge bu 20 manastırı temsil eden 20 kişi ve küçük bir meclis tarafından yönetiliyor.

Kaynak: Ahval