Türkiye, Suriye'de desteklediği silahlı grupları Libya'da General Halife Hafter güçlerine karşı savaşmaları için Libya'ya gönderecek. 

Bloomberg'in Türkiye'nin desteklediği üst düzey Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Türkiye yetkililerine dayanarak verdiği habere göre; Kuzey Suriye'de Kürt güçlere karşı savaşan Türkmen grupları, Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek vermek üzere Libya'ya gönderilecek.

Bir Libyalı yetkili, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin başlangıçta böyle bir konuşlandırma fikrine direndiğini ancak sonunda General Hafter güçlerinin Trablus'ta ilerlemeye başlamasıyla Türkiye'nin asker gönderme isteğini kabul ettiklerini söyledi.

Bir Türkiyeli yetkili de Middle East Eye'e verdiği bilgide Suriye'ye gönderilecek olan silahlı gruplar arasında, Sultan Murat Tugayı'nın yer aldığını söyledi.

Ayrıca, Ankara ile yakın bağları olan Feylak el Şam üyelerinin de Libya güçleriyle önceki ortaklıkları nedeniyle silahlı örgütlere liderlik etmeleri bekleniyor.

Middle East Eye'e göre, "Suriye Geçici Hükümeti" ise Libya'ya herhangi bir birlik göndermeyi reddetti. Yapılan açılamada, "Kuvvetlerimizi ve askeri oluşumlarımızı Libya'ya göndermeyi kategorik olarak reddediyoruz ve Suriye Ulusal Ordusu'ndaki önceliğimiz, Suriye halkımızı rejimin milislerinden ve Rus ve İran taraftarlarından korumaktır." denildi.

Haberde, Türkiye adına Libya'ya gönderilebilecek grupların "tartışmalı itibarına" da değinilerek bu grupların Kürt sivillere karşı savaş suçları işlemekle suçlandıklarına dikkat çekildi.