Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Ekim resepsiyonunda tercih ettikleri kıyafet nedeniyle gündeme gelen Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalp'in Ankara'ya geri çağrıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntülere dair, söz konusu fotoğraflar tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede Büyükelçi geri çağırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti Kampala'daki Türkiye Büyükelçiliği'nin düzenlediği 29 Ekim resepsiyonunda Türk büyükelçi ve Büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler damga vurmuştu.

Büyükelçi Yavuzalp resepsiyonda Yunan mitolojisindeki Tanrıça Helen'i çağrıştıran bir kıyafet tercih ederken, katibin kıyafeti ise Yunan mitolojisinde tanrıların kralı olan Zeus'u çağrıştıran kıyafet tercih etmişti.

Büyükelçi ve katibin 29 Ekim kutlamaları için ev sahibi olarak verdikleri resepsiyonda Yunan kültürüne yönelik kıyafetleri tercih etmeleri eleştiri konusu olmuştu.