2012 yılında radikal İslamcı faaliyetlerinden ötürü Almanya’yı terk etmek zorunda kalan, Mısır ve Libya’da bulunduktan sonra 2013 yılı Mart ayında sahte pasaportla Hatay’da yakalanan ve 2014 yılında Türkiye'nin serbest bıraktığı IŞİD'li Muhammed Mahmud Mahmud, yayınlanan bir video aracılığıyla Almanya Başbakanı Angela Merkel'i tehdit etti.

Diken'den Elmas Topçu'nun haberine göre, Almanca olan ve yaklaşık altı dakikalık propaganda ve tehdit videosunda Mahmud, Müslümanları IŞİD’e katılmaya, katılamasalar da Almanya ve Avusturya’da, 'kafirleri' kendi ülkesinde öldürmeleri çağrısında bulunuyor. 'Ebu Usame el Garip' kod adlı Mahmud, "Bunun için çok şeye ihtiyacınız yok. Al eline bıçağı, önüne gelen kafiri doğra. Onlar zaten it gibidir" diye konuşuyor.

Videoda Almanya Başbakanı Angela Merkel’e seslenen Mahmud, "Sen, köpek Merkel! Peygamberimize hakaretin intikamını senden alacağız. Afganistan’da akıttığın Müslüman kanının hesabını senden soracağız. İslam Devleti topraklarındaki Allahsızlara (Kürtler) verdiğin silah yardımının intikamını senden alacağız. Hem de bunu sizin topraklarınızda yapacağız," diyor.

Tehdit videosunda 'Ebu Ömer el Almani' kod adlı ikinci IŞİD'li ise Almanya ve Avusturya’yı tehdit edip, bu ülkelerdeki mücahitlere, 'kafirleri kendi memleketlerinde, evlerinde öldürün' çağrısı yapıyor.

Antik kent Palmira’da çekilen videonun sonunda, elleri bağlı, yerde diz çökmüş iki kişinin de ağır silahlarla tarandığı ve feci şekilde katledildiği görülüyor.