Mısır'da mahkemeye çıkan Muhammed Abdulhafız Hüseyin, henüz savcı sormadan suçlamaların tümünü kabul etti.

Mısır’da hakkında idam kararı olduğu için Türkiye'ye sığınan ancak, 17 Ocak'ta Somali'den geldiği İstanbul Atatürk Havaalanı'nda ters kelepçelenerek Mısır'a iade edilen Muhammed Abdulhafız Hüseyin, geçtiğimiz gün Mısır'da yargıçların karşısına çıkarıldı.

Duruşmayı izleyen arkadaşlarının aktardığı bilgiye göre, akli dengesini kaybettiği ve gözlerinin iyi görmediği anlaşılan Mauhammed Abdulhafız Hüseyin'in, savcı karşısında henüz hiç bir soru sorulmadan tüm suçlamaları kabul ettiği aktarıldı.

'DİĞER TUTUKLULAR GÜNLERCE İŞKENCE GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ'

Duruşmanın ardından yaşananları Twitter'dan paylaştığı mesajla aktaran gazeteci ve mütercim Zeynep Karataş, "Çok üzgünüm: "Muhammed Abdulhafız'ın dün duruşması vardı, salonda işkence sebebiyle akli melekesini ve sıhhatini kaybettiği görülüyordu. Daha yargıç suçlamada bulunmadan bütün ithamları kabul etti. Diğer tutuklular onun günlerce işkence gördüğünü söylediler" dedi.

'İŞKENCE SIRASINDAKİ ÇIĞLIKLARINI ARKADAŞLARINA DİNLETTİLER'

Duruşmada bulunan arkadaşları Abdulhafız’a ağır işkence yapıldığını, işkencede yükselen çığlıklarını duyduklarını ve arkadaşlarının akli dengesinin bozulduğunu açıkladılar.

Rejim muhalifi Hüseyin'in Atatürk Havaalanına geldiği andan itibaren arkadaşlarının Abdulhafız'ın Türkiye’ye girmesi için devreye girdiklerini ve buna rağmen gıyabında idam cezasıyla yargılandığı ülkesine geri gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Muhammed Abdulhafız Hüseyin'in, geçtiğimiz günlerde idam edilen 9 gençle birlikte savcı Hişam Bereket’e suikast davasında idam cezasıyla yargılanıyor.

Kaynak: Artı Gerçek