Türkiye'de mafya üzerine araştırmalarıyla tanınan ABD'li akademisyen Ryan Gingeras, Sedat Peker’in iddialarını değerlendirdi

'Eroin, Organize Suç ve Modern Türkiye'nin Yaratılışı" isimli kitabın yazarı olan ABD'li akademisyen Ryan Gingeras, Sedat Peker'in son iddialarının yankı getirmesinin, 'Türkiye'deki güven krizinden' kaynaklandığını söyledi.

Gingeras, iddiaların hükümete muhalif kesimlerin ötesinde bir etki yaratmayabileceği yorumunu da yaptı.

Duvar'ın Katar televizyonu Al Jazeera'ye dayandırdığı habere göre, Gingeras, Peker'in videoları hakkında yaptığı yorumda, 'iddiaların Türkiye'de kurumlara duyulan güvenin yıllardır azalmasının ardından yankı getirdiğini' söyledi.

Gingeras, Türkiye'de hükümet yanlısı medyanın da güvenin azaldığı kurumlar arasında olduğunu ve bu medya kuruluşlarının skandalı yakın zamana kadar büyük ölçüde görmezden geldiğini belirtti.

ABD'li akademisyen, Peker'in YouTube üzerinden yayınladığı iddiaları için, "Bence bir şekilde, bu adamın 'gerçekleri' insanların diğer medyadan daha fazla güvendiği bir ortamda saçması bağlamında, ülkedeki güven krizinin bir örneğini teşkil ediyor" dedi. İddiaların sadece hükümete halihazırda muhalif olan kesimler arasında yankı bulma ihtimalinin olduğu yorumu yapan Gingeras, "Geçmişte internet üzerinden patlak veren skandallardan benzer dersler çıkarmıştım; o iddiaları benimseyen kişiler Erdoğan'a zaten şüpheyle yaklaşıyordu ve yaşananlar bu eğilimi teyit etmişti" diye konuştu.

Al Jazeera kanalı, Gingeras'tan görüş aldığı haberinde 'Sedat Peker vakası: YouTube videoları Türkiye'yi ele geçirdi, hükümeti sarsıyor' başlığını kullanırken, söz konusu videolardaki iddiaları da okuyucularına aktardı.