Koronavirüs salgını (Covid-19) nedeniyle Türkiye’ye giriş-çıkışlarını düzenleyen ilgili genelgelerin, İran kara sınır kapılarından yolcu giriş çıkışlarına yönelik hükümleri hariç, diğer hükümleri yürürlükten kaldırıldı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında iki gün önce toplanan Bakanları Kurulu toplantısında, salgınla mücadelede yaşanan olumlu gelişmeler nedeniyle kara, hava ve deniz sınır kapılarından yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’ye girişiyle, Türk vatandaşlarının ülkeden çıkış konuları değerlendirildi.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca salgınla mücadele sürecinde yayımlanan ve Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara ve deniz yoluyla Türkiye’ye giriş çıkışlarını düzenleyen ilgili genelgelerin, İran kara sınır kapılarından yolcu giriş çıkışlarına yönelik hükümleri hariç olmak üzere diğer hükümleri yürürlükten kaldırıldı.

Hava yoluyla yapılacak seyahat planlamalarına ilişkin süreç Sağlık, Dışişleri ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının koordinesinde yönetilecek.

Ülkeye giriş yapan herkese sağlık kontrolü yapılacak. Kontroller sırasında semptom görülenler ile ihtiyaç duyulan hallerde de test yapılacak ve bu sürece ilişkin usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığınca belirlenecek.

İçişleri Bakanlığı, düzenlemeyle ilgili olarak “Türk ve Yabancı Ülke Vatandaşlarının Sınır Kapılarımızdan Giriş/Çıkışları” konulu genelgeyi valililer, Hudut Kapısı Mülki İdare Amirlikleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderdi.