TİHV, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma gösterdikleri gerekçesiyle açılan davada beraat kararının istinaf mahkemesi tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanacak olan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin için dayanışma çağrısında bulundu.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük Eş Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstelendikleri için haklarında dava açılan ve yargılandıkları davadan beraat eden Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin hakkında verilen beraat kararının istinaf mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılama yapılacak.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), yeniden yargılamanın İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Şubat’ta görülecek olan ilk duruşması için yazılı açıklama yaptı.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKALIM"

Dayanışma çağrısının yapıldığı TİHV açıklamasında, “Yan yana durarak dayanışmayı büyütelim. İfade ve basın özgürlüğüne sahip çıkalım. Hakikat arayışının ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha güçlü bir şekilde ifade etmek için duruşma salonunda buluşmayı önemsiyoruz” çağrısı yapıldı.

TİHV, duruşma günü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapacaklarını duyurarak, insan hakları savunucuları, gazeteciler, tüm hak ve özgürlük mücadelesi verenlere yönelik saldırılara karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.