Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin çatışmaların yaşandığı Irak'ta Sincar dağlarına havadan malzeme yardımı yapıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Irak'a insani yardım yapan tek ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı ve Sincar dağlarına havadan malzeme yardımı yapıldığını söyledi.

NTV canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la durum değerlendirmesi yapmak için bugün dışişleri konutunda yaptıkları toplantı hakkında da konuştu.

Toplantının olağanüstü bir yönünün olmadığını belirten Davutoğlu şunları söyledi:

Yezidilerle ilgili çok büyük bir trajedi başladı. dün itibarıyla Şırnak Valisiyle irtibat kurdum. Bazı Yezidilerin Türk sınırına doğru geldiği ve içeri alınmadığı yönünde istihbarat geldi. Aradım ama tek bir Yezidi kapıda bekletiliyor değil.

VERDİĞİMİZ MALZEMELER HAVADAN SİNCAR DAĞI’NA ATILDI

Irak’ta insani operasyon yürüten tek ülke Türkiye. sincar dağlarına bizim verdiğimiz malzemeler havadan atıldı. Öyle bir hava yaratılıyor ki sanki Türkiye Yezidileri dışlıyor. Oysa tam tersi.
Şu ana kadar Türkmenlere 100 bin gıda paketini aşan yardım malzemesi gitti. Bu büyük bir organizasyon gerektiriyor. Çünkü bölgede her yer hareketli. Tek bir nokta değil.

IŞİD TÜRKİYE’DEN DESTEK ALIYOR DİYENLER HAİNDİR

Irak ordusunun terk ettiği silahları görmeyip de Türkiye IŞİD’e yardım ediyor diyorlar. IŞİD Türkiye’den destek alıyor diyenler haindir. En büyük ihanet Türkiye’yi bu örgüt yapısıyla yan yana zikretmektir. Bu bir akıl tutulmasıdır. Feveran içerisindeyim. Hiçbir dönemde böyle bir muhalefet anlayışı olmadı Türkiye’de. Biz o rehinelerin tek bir saç telinin güvenliğini düşünürken nasıl bir sorumsuzluktur ki rehinelerimizin can güvenliğini tehdit edecek bir tartışmayı başlatabilirler.