Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'nin ABD'yle vardığı Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin tesisine yönelik mutabakata uyduğunu ancak son 36 saatte bölgeden saldırıların sürdürdüğünü duyurdu. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ise Türkiye'yi "ateşkesi ihlal etmekle" suçladı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Buna rağmen son 36 saat içerisinde PKK/YPG'li teröristler tarafından 12'si Resulayn, bir adedi Tel-Abyad, bir adedi de Tel Tamir bölgesinde olmak üzere toplam 14 taciz/saldırı gerçekleştirilmiştir. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah (havan, roket, Doçka uçaksavar ve tanksavar silahı) ile yapıldığı tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Varılan mutabakatın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, meşru müdafaa hariç sükûnetin sürdürülebilmesi için ABD ile anlık koordine yapılmaktadır."

SDG'DEN 'ATEŞKES İHLALİ' SUÇLAMASI

Öte yandan, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Türkiye'yi "ateşkesi ihlal etme" suçlaması yöneltti.

SDG'den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin, ateşkesin duyurulmasının üzerinden 30 saat geçmesine karşın, Ras'ul Ayn/Serekaniye kentinde mahsur kalmış yaralıların ve sivillerin taliyesi için güvenli koridor açılmasına izin vermediği" belirtildi.

Açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mr Mike Pompeo'nun, "Türkiye'nin ateşkesi uygulamasını sağlama" sorumluluğu olduğu vurgulandı.