İstanbul Zeytinburnu sahilinde bir araya gelen Afgan gençler gözaltına alındı.

Daha önce ülkelerinde bir hükümet olduğunu, kendilerinin de bu dönemde göç ettiğini belirten gençler, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi nedeniyle dönüp savaşmak istediklerini söylediler.

'GİDİN DEDİNİZ, GİDİYORUZ'

Sosyal medya üzerinden iletişim kuran Afgan gençler, "Afganistan'a, ülkemize gidiyoruz" çağrısı yaptı. "Bize gidin dediniz. Gidiyoruz... Ne olur bizi gönderin. Ülkemize gitmek istiyoruz" diyen Afgan gençleri polis gözaltına aldı.

NEFRET SÖYLEMİNE TEPKİ: BURADA DA İZİN VERMİYORSUNUZ

Genç bir Afgan kadın ise ayrımcı ve nefret söylemlerine tepki göstererek, "Burada da bize izin vermiyorsunuz, burada da iyi bir hayat süremiyoruz. 6 yaşındaki bir çocuk geliyor diyor ki 'Ben Afganı karşımda görsem, çarparım ona.' Ne demek oluyor bu, kabul etmiyoruz böyle söylemleri. Ülkemize gidip savaşmak istiyoruz, bunu anlatamıyoruz kimseye. Neden kimse bizi dinlemiyor" dedi.

AFGAN ÇOCUK: KARDEŞİME MOTOSİKLET ÇARPTI, POLİS BABAMI KAMPA GÖTÜRDÜ

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Afgan bir çocuk ise motosiklet çarpması sonucu kardeşinin ayağından yaralandığını belirterek, hastanede yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kardeşimin ayağı yırtıldı, hastaneye götürdük, polis geldi, babama dedi ki 'Kimliğiniz var mı? Hastaneden sonra karakola gelin. Sonra babama ve motosikletçiye 'şikayeniz var mı?' diye sordu, 'hayır' dediler. Sonra babamı götürdüler, 25 gün tuttular, sonra oradan da kampa götürdüler. Babama ceza da kestiler, ne için tutuyorlar?