Danimarka’dan 14 Mart’ta Kobani’ye gönderilmek üzere yola çıkan yardım tırıTürkiye ülkeye almadı ve sonra Danimarka’ya geri gönderildi.

Rojava’nın Kobani kantonuna giyecek, battaniye, oyuncak ve kişisel temizlik malzemelerinden oluşan insani yardımını göndermek için Mart’ın ortalarında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan yola çıkan tır, Türkiye’nin Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda bir ay bekletildikten sonra ‘eksik bağış izni’ olmadığı gerekçesiyle Danimarka’ya geri gönderildi.

ANF'deki habere göre; Fureso Belediyesi Meclis Üyesi Celal Deniz Kılıç ve Kobani Stottefond Derneği’nin başlattığı Danimarka’da Rojava’daki Kürtler için toplanan yardım malzemelerini taşıyan tır, Türkiye’nin girişine izin vermemesinden dolayı, bugün Danimarka’nin Vaelose şehrine geri dönmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Celal Deniz Kılıç ve proje asistanı Barbara Kaad Ostenfeld, Türkiye’nin önce “bağış izin belgesi” olmadığı gerekçesiyle tırı sınır kapısında beklettiğini, ancak sonrasında bu gerekçelerin sonunun gelmediğini söyledi.