Türkiye cezaevlerinde bulunan PAJK'lı ve PKK'li tutuklular, İran'daki Urmiye Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan tutuklulara destek vermek amacıyla 24 Aralık tarihinde itibaren 3 günlük açlık grevi yapacak.

Mahpuslar adına yazılı bir açıklama yapan Deniz Kaya, sonuna kadar Urmiye Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan tutukluların yanında olacaklarını dile getirerek, "Bir aydan fazla süredir açlık grevinde bulunan tutsaklar, teker teker bunu ölüm orucuna çevirdi. Kürt halkı Kürdistan'ın ve dünyanın her yerinde temel bir güç olmakta ve buna karşı her yerde insanlık dışı uygulamalara karşı kalmaktadır. Katliam ve soykırımlara karşı mücadeleci bir duruş sergilemekte. İran devleti gerçekleri görmeyerek faşist ve düşmanca saldırmaktadır. İdamlarla tehdit etmekte. En barbar işkenceleri siyasi tutsaklara uygulamaktadır. Hiçbir şekilde bu yaklaşımlar kabul edilemez. Özgürlük için haykıranlar İran zindanlarında esir tutulmakta. Ölüm orucunda bulunan arkadaşlarımızın sağlık durumları tehlike altında ve olası bir ölümle karşı karşıyalar. Her şeyden önce bu barbarlığa karşı sesimizi yükselterek tepkilerimizi koymalıyız" dedi.

Urmiye Cezaevi'nde bulunan tutukluların seslerini tüm dünyaya duyurmak gerektiğini belirten Kaya, İran'ı kınadı.

Kaya, son olarak şu çağrıyı yaptı: "Tüm Kürt halkına çağrımızdır. Mücadeleci çocuklarınıza sahip çıkın. PAJK'lı ve PKK'li tutsaklar olarak Urmiye Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan tutsaklara destek vermek amacıyla 24 Aralık'ta açlık grevine başlayacağız."