Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve tüm barolar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

Baroların isimlerinin ve başkanlarının adlarının yazılı bulunduğu ilanda Diyarbakır Baro Başkanı’nın isminin yazılması gereken yer ise boş bırakıldı.

TBB ve 79 baro, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Hain bir saldırı sonucu kaybettiğimiz Diyarbakır Barosu Başkanımız Tahir Elçi için tek vücut tek yüreğiz. Tahir Elçi’ye sıkılmış olan bu kurşun aslında tüm Türkiye’yi hedef almıştır.

Yetmiş sekiz milyon vatandaşımızı hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında kucaklaştırmak için yürüttüğümüz mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir.

Dost düşman bilsin ki bin gider bin geliriz. Asla doğru bildiğimiz yoldan dönmeyiz. Başkanımız ve saldırı sırasında kaybettiğimiz polis memurlarımızın aileleri ve sevenlerine sabır diliyoruz. Tüm meslektaşlarımızın ve milletimizin başı sağ olsun.”

Başsağlığı ilanında ise bir ayrıntı dikkat çekti. Baro isimlerinin yanlarında baro başkanlarının adları da yer aldı. İlanda Diyarbakır Barosu’nun isim alanı ise boş bırakıldı.