AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Şoray'ın Türkiye’nin sorunlarına dair verdiği bir söyleşideki ifadelerine “Çamuriyetçi, Amerikancı, İsrailci, emperyalist işbirlikçisi, tantanacı medya sahnesinin son artisti” diyerek tepki göstermişti. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı da bunun üzerine “Türkan Şoray röportajını okudum. Ülkesine ve halkına derin sevgi ile bağlı bir büyük sanatçının ince duyarlılığını gördüm. Halkımız onu insanlığı ve muhteşem oyunculuğu ile gönlüne yerleştirdi” demişti.

Kübra Par, tartışmayı bugünkü köşesine taşıdı. Şoray’ın kendisine bir telefon açtığını söyleyen Par’ın, "AK Parti Türkan Şoray'ın gönlünü aldı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Türkan Şoray’ın Sözcü gazetesine verdiği röportajdan sonra bir yazı kaleme almış, siyaseten son derece sağduyulu mesajlar vererek Türkiye’deki kutuplaşmaya karşı çıkmasının çok kıymetli olduğunu, Twitter’da Türkan Hanım’ı hedef alan bir paylaşım yapan AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın özür dilemesi gerektiğini söylemiştim.

Bu yazı üzerine iki güzel telefon aldım. İlk arayan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı oldu. “Yazınıza hak verdim, milletvekilimiz Ahmet Hamdi Çamlı muhtemelen röportajın tamamını okumadan böyle bir çıkış yapmış. AK Parti kurumsal olarak sinemamıza büyük destek veren bir partidir ve Türkan Şoray hepimizin değeridir. O ne söylerse başımızın üstünde yeri var” dedi. Türkan Hanım’ı da bizzat arayacağını söyledi.

Ardından sosyal medyada son derece nazik bir paylaşım yaptı:

“Sayın Türkan Şoray'ın basındaki röportajını okudum. Ülkesine halkına derin sevgi ile bağlı bir büyük sanatçının ince duyarlılığını gördüm. Halkımız onu insanlığı ve muhteşem oyunculuğu ile gönlüne yerleştirmiştir. Bu vesile ile saygılarımı sunarım.”

Dün daha güzel bir sürpriz yaşadım, bu sefer arayan Türkan Hanım’ın kendisiydi... “Vermek istediğim mesajı çok doğru anlamış ve anlatmışsınız” diyerek teşekkür etti. Söz, Naci Bey’in mesajına da geldi. “İnce bir hareket olmuş. İşte insanlar birbirlerine hep böyle anlayışla baksalar her şey hallolacak” diyerek memnuniyetini belirtti."