2009'da Ergenekon soruşturmasından gözaltına alınan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, 1999 yılında Siyaset Meydanı programında, Fethullah Gülen yapılanmasının devlette nasıl sızdığına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuştu.

Fethullah Gülen’in “devleti zaman içinde ele geçirmek” ile ilgili vaazının medyaya yansıması ardından 19 Haziran’da 1999’da Ali Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı’nda Prof. Dr. Türkan Saylan, Fethullah Gülen ve cemaatiyle ilgili önemli tespit ve uyarılarda bulunuyor.

Saylan, Cemaat’in çocukluktan itibaren beyin yıkayarak nasıl devlet kadrolarına, eğitime, askeri kadrolara sızdığını ve kimliklerini nasıl gizlediklerini anlatmıştı.

Konuşmasının sonunda “Bu konuşmamın sonunda benim de başıma ne gelecek bilinmez” diyen Saylan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanıyken 13 Nisan 2009’da Ergenekon Operasyonu dahilinde oturduğu ev ve başkanlık ettiği ÇYDD’nin çeşitli merkezlerinde aramalar yapılmış, derneğin bazı yöneticileri göz altına alınmış, birçok bilgisayar ve belgeye el konulmuştu.

Olaylar ardından Saylan 18 Mayıs 2009’da hayatını kaybetmişti.

İşte o video: