Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hendek operasyonları sırasında yaptığı bir basın açıklaması esnasında vurularak öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Yeni Zelanda'da bir camiye yapılan ve 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bir mesaj yayımladı.

T24’te yer alan habere göre Elçi, Twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Faşizm; cami, kilise, havra, minare ayırımı yapmadan kurşun yağdırır. Yeni Zelanda’daki bir camide 49 kişiyi de öldürür, 49 yaşındaki masum birini bir minarenin ayakları altında da öldürür. Faşizm faşizimdir" dedi.

Katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği “PKK terör örgütü değildir” sözlerinin ardından bir kesimin saldırısına uğrayan Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te öldürülmüştü. Elçi, kurşunların hedefi olmadan dakikalar önce, Diyarbakır Sur’daki tarihi yapılardan Dört Ayaklı Minare’nin kurşunlanmasına “savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun” diyerek tepki gösteriyordu.

Brenton Tarrant isimli kişi, Yeni Zelanda'nın Christhurch kentindeki iki camiye cuma günü düzenlediği silahlı saldırıda 49 kişiyi katletti, 48 kişiyi de yaraladı. Saldırıyı canlı olarak yayınlayan ve manifestosunda İslamiyet, göçmen ve Türk karşıtı açıklamalarda bulunan Tarrant, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.