Diyarbakır Baro Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından Avukat Tahir Elçi öldürülmesinin 4'üncü yıl dönümünde Diyabakır'da anıldı. 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te öldürüldüğü yer olan Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare'nin önünde anıldı. Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çok sayıda baro başkanı, avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı anmada, "Tahir Elçi cinayeti aydınlatılsın" dendi. 

Türkan Elçi anmada yaptığı konuşmada, Tahir Elçi için yazdığı mektubu okudu. 'Yine Dört Ayaklı kapına geldik' diyen Elçi, "Bu dar sokakta eksilen sendin, çoğalan ölümdü. Ardından her şey biraz daha eksildi. Mesela huzurumuz hürriyetimiz umutlarımız eksildi" dedi.  

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması yaptıktan hemen sonra öldürüldü.

Üzerinden 4 yıllık bir süre geçmesine rağmen, Diyarbakır’ın ortasında, güpegündüz işlenen cinayete yönelik soruşturma dosyasında şüpheli yok.