HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bülbül önergesinde Türk Tarih Kurumu tarafından 2014 yılında yayımlanan “Tarihte Türkler ve Kürtler Sempozyumu”nun bildirilerinden oluşan 4 ciltlik eseri 18 Aralık 2020 tarihinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü Abdullah Öcalan’a gönderdiğini anlattı, 4 ciltlik bu eserin kargo takip formundaki verilere göre 21 Aralık 2020’de “kabul edilmediğini” ve “iade edilmek üzere Mudanya’dan gönderilen adrese yollandığını" kaydetti.

Kargonun 23 Aralık 2020’de başka hiçbir açıklama yapılmadan “kabul edilmedi” notuyla tarafına iade edildiğini belirten Bülbül şu 4 soruya yanıt istedi:

1- "Türklerle Kürtlerin ilişkilerinin tarafsız ve önyargısız olarak akademik bir yaklaşımla ele alındığı” iddia edilen 4 ciltlik bu eser hangi saiklerle Sayın Öcalan’a verilmemiştir?

2- Aynı eser yine bir başka yüksek güvenlikli ceza infaz kurumundaki bir başka kişiye ulaşırken Sayın Öcalan’a neden ulaştırılmamıştır? 

3- Bakanlığınız bahse konu kargonun neden iade edildiğine dair ayrıntılı bir gerekçe için gerekli girişimlerde bulunacak mıdır? 

4- Avukatlarıyla ve ailesiyle görüşmesi engellenip adeta dış dünyadan izole edilirken Sayın Öcalan’a gönderilen kitapların da kabul edilmeyerek iade edilmesi ile ne amaçlanmaktadır?