Şafak baskınında açılmayan kapı Türk polisini İngiliz basınının diline doladı. Daily Mail gazetesi tüm zorlamalara rağmen açılmayan kapıyı vurarak içeri girmek isteyen özel timi haber yaptı.

İngiliz Daily Mail gazetesi “Türk polisinin yüzü kızardı” başlığıyla verdiği haberde, “Şafak baskını yapan Türk polisi kapıyı açamayınca kapıya vurarak içeri girebilir miyiz diye sordu. Bu büyük gaf internete düşünce de olanlar oldu” yorumunu yaptı.

Gazete “Özel yelekler giyen, elinde oldukça güçlü silahlar taşıyan özel tim aynı İngiliz SAS komandolarına benziyor. Ancak bütün bu benzerlik açılmayan kapıyla birlikte sona eriyor” diye yazdı.

Haberin devamı şöyle: “Kilitli olan çelik kapıyı açmak için uzun bir çaba harcayan ve metal büyük bir alet kullanan ekip başarılı olamıyor. Yoğun denemelerden sonra Türk polisi kapıyı kırmaya çalışmaktan vazgeçip, çalmaya karar veriyor. Kapıya vuran ve içeri girebilir miyiz diye soran polisler beklemeye başlıyor. Sonunda üzerinde atlet olan yaşlı bir adam kapıyı açıyor ve özel tim adamı adeta kenara itercesine içeri dalıyor.” (milliyet)