Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2015 yılında düzenlediği basın toplantısı sırasında silahlı saldırı sonucu katledilen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesini, “terörist cenazesi” olarak niteleyen, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı “Bu Mahmut Tanal arkadaşın PKK cenazesinde ne işi var” sözleriyle hedef alan Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Ankara 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 bin TL tazminata mahkûm edildi.

Ülke TV’de “En Sıradışı” adlı programı sunan Turgay Güler, 25 Ekim 2018 tarihli yayında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı hedef almıştı. Tanal’ın “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kürt kökenli bir vatandaşı olarak çocukluğumda her sabah andımızı okudum. Bunu hakaret olarak algılamadım. Andımız bana vatan, millet, Atatürk sevgisi, büyüklere saygı ve küçüklere sevgi duygusu aşılamıştır” şeklindeki sosyal medya paylaşımını eleştiren Turgay Güler, “Bu arkadaşın ne vatan sevgisi var, ne millet sevgisi var, ne Atatürk sevgisi var, ne büyüklerine saygı, ne küçüklerine sevgi, bunların hiçbiri yok bu arkadaşta” ifadelerini kullanmıştı.

GÜLER,’PKK CENAZESİNDE NE İŞİ VAR’ DEDİ

Güler, programın devamında, CHP’li Tanal’ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda avukat ve siyasetçilerle birlikte katıldığı Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin cenaze töreninde çekilen ve tabuta sarılı 62 yıllık Diyarbakır Barosu flaması nedeniyle “PKK paçavrası” ifadesiyle sosyal medyada çarpıtılarak dolaşıma sokulan görüntüden bahsederken, “Bu Mahmut Tanal arkadaşın PKK cenazesinde ne işi var” yorumunda bulunmuş, Diyarbakır’da kurşunların hedefi olan Elçi’nin cenazesini “terörist cenazesi” olarak sunmuştu.

CHP’li Tanal, bu ifadelerinden dolayı “Hukuka aykırı söylemlerle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla Turgay Güler hakkında tazminat davası açtı. Tanal’ın talebini değerlendiren Ankara 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, Ülke TV programcısı Turgay Güler’i 5 bin TL manevi tazminata mahkûm etti.

TANAL: YARGI GEREKEN CEVABI VERDİ

Mahkeme kararına ilişkin yazılı değerlendirmede bulunan Tanal, kendilerini itibarsızlaştırmak için merhum Tahir Elçi’nin tabutunu “terörist cenazesi” olarak nitelendirecek kadar gözü dönenlere, CHP mensuplarına “terörist” yaftası yapıştıranlara yargının gereken cevabı verdiğini söyledi.

Kaynak: Gazete Duvar