Turan Dursun'un oğlu Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Yücel Dursun, bugün yaşanan bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Dursun için 17 Aralık Pazartesi günü, saat 12.30’da Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde tören yapılacak.

İkindi namazının ardından Dursun’un cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.

BAHTİYAR YÜCEL DURSUN KİMDİR?

Bahtiyar Yücel Dursun, 4 Eylül 1990’da İstanbul’da uğradığı suikast sonucu öldürülen Turan Dursun oğlu. Ankara’da 1968 yılında dünyaya gelen Bahtiyar Yücel Dursun, 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde “Kant’ta ve Bazı Yirminci Yüzyıl Filozoflarında Analitik/Sentetik Ayrımı” teziyle yüksek lisans derecesi alan Dursun, “Oyunun Ontolojik Durumu: Heidegger, Derrida, Gadamer ve Huizinga” teziyle Hacettepe Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı.

2017’de profesör unvanını kazanan Dursun, “Spinoza”, “Kant ve Üç Kritiği”, “Leibniz”, “Badiou”, “Alman İdealizmi”, “Çağdaş Fransız Felsefesi” ve “Derrida” dersleri verdi.

Stephen F. Barker’ın “Matematik Felsefesi” kitabını Türkçe’ye çeviren Dursun, “Felsefe ve Matematikte Analitik/Sentetik Ayrımı”, “Oyunun Ontolojisi” ve “İki Kere Düşün” kitaplarını kaleme aldı.