Tüpraş'tan “yasa dışı ham petrolün Batman’da bir rafineriye ulaştığı” haberleri ile ilgili açıklama geldi.

Basın ve Kamuoyunun Dikkatine,

Bugün haber ajanslarına yansıyan “yasa dışı ham petrolün Batman’da bir rafineriye ulaştığı” haberleri, sosyal medyada asılsız yorumlara ve iddialara neden olmuştur.

Bu iddialar üzerine şirketimize ulaşan sorulara ilişkin açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur.

Konuyu Tüpraş Batman Rafinerisi ile ilişkilendiren sosyal medyadaki haberler ve iddialar tümüyle gerçek dışıdır.

Batman Rafinerimizde işlenen ham petrol TPAO’dan (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) ve Türkiye’de ham petrol üretim lisansı olan üretici firmalardan tedarik edilmektedir.

Ayrıca, diğer rafinerilerimizde işlenen ham petrol de tamamen yasal kaynaklardan, uluslararası düzenlemelere uygun olarak temin edilmektedir.

Buna ilaveten, sektörümüz regüle bir sektör olup, Rafinerilerimize yapılan ham petrol ikmallerine ilişkin tüm bilgiler, yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılmaktadır ve bütün rakamlarımız şeffaftır.

Bugün itibariyle ülkemizin tek rafineri şirketi olan Tüpraş'ın ulusal ve uluslararası düzenlemelere aykırı herhangi bir uygulaması söz konusu değildir.

Hisseleri halka açık olan şirketimizin gerçekdışı haberler nedeniyle uğrayabileceği maddi ve manevi tüm kayıplara ilişkin yasal haklarımız saklıdır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

(Fotoğraf-Arşiv)