DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel’in tutukluluk halinin son bulması için avukatları tarafından 15 Kasım’da bir üst mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin tutuklanmasını protesto ettiği sırada gözaltına alınan Tuncel, 6 Kasım’da tutuklanarak Silivri Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Tuncel’in avukatları tarafından tutuklama kararının kaldırılarak tahliye edilmesi ve soruşturma dosyası için verilen gizlilik kararının kaldırılması için 15 Kasım’da bir üst mahkeme olan Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvuru reddedildi.

DBP: BU UYGULAMA SON BULSUN
 
Konuya ilişkin DBP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şöyle:

"21 gündür Silivri Kadın F Tipi kapalı cezaevinde tek kişilik hücrede rehin tutulan Eş Genel Başkanımız Sebahat Tuncel için hukuk komisyonumuz tarafından 15 Kasım’da verilen itiraz dilekçesi Diyarbakır 3’ncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir. Kararı kınıyor, Eş Genel Başkanımıza yönelik sürdürülen insanlık dışı uygulamaların derhal son bulunması gerektiğini vurguluyoruz."
 
Tuncel hakkındaki soruşturmayı başlatan, teknik takip kararı veren hakim ve savcıların birçoğu Fethullah Gülen yapılanması soruşturması kapsamında tutuklanmış ve meslekten ihraç edilmişti.
 
(Kaynak: Özgürlükçü Demokrasi)