Tunceli'de, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından polis ile göstericiler arasında çıkan olaylarda kalp krizi geçirdiği iddia edilen polis memuru Ahmet Küçüktağ hayatını kaybetti.

Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 30 yaşındaki polis memuru Küçüktağ, tedavi altına alındı.

Doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybeden Küçüktağ'ın Elazığlı ve 8 aylık evli olduğu öğrenildi.

Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Erdem Kaya, gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan polis memurunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hastane önüne gelen polisler, mesai arkadaşlarının ölüm haberini alınca göz yaşlarına boğuldu.

Ahmet Küçüktağ’ın gazdan etkilendiği için kalp krizi geçirdiği iddia edildi.

OLAYA MÜDAHALE EDEN İKİ TOMA ÇARPIŞTI

İstanbul'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Tunceli'de Dersim Demokratik Halklar Dayanışması grubu ve birçok siyasi parti ile sivil toplum örgütü yürüyüş düzenledi.

Sanat Sokak'tan meşalelerle Behice Boran Caddesi'ne kadar slogan atarak yürüyen yaklaşık bin kişilik bir grup, AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından sonra dağılmayan bir grup, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar tekrar yürüdü.

Burada araç trafiğini de yarım saat engelleyen protestocu grup, şehir merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu önüne geldi. Bir süre bekleyen grup, daha sonra karakola ve karakol önünde bekleyen TOMA aracına taşlı saldırı gerçekleştirdi. Aynı saatlerde başka bir grup da Cumhuriyet Mahallesi'nde polisle çatıştı.

Göstericilere müdahale eden iki TOMA birbirine çarptı. Polisin göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalesiyle başlayan olaylar, devam etti.