Dersim’de 3 uzman çavuşun bir kadına cinsel saldırıda bulunup darp ettiği iddiaları basında yer aldı.

İddialara göre, yaklaşık 1 ay önce bir uzman çavuşun evine çağırdığı 20’li yaşlarda olan genç bir kadını evde bulunan diğer 2 uzman çavuşla birlikte cinsel saldırıya maruz bıraktığı ve darp ettiği ileri sürüldü.

Kadının ilk olarak Elazığ’da bir hastaneye götürüldüğü ardından ise Tunceli Devlet Hastanesi’nde dahiliye A-326 No’lu odada tutulduğu, bu odanın kapısına ise “Ziyaretçi yasaktır” yazısı asılarak, kimsenin içeriye girmesine izin verilmediği iddia edildi.

İddiaları yalanlayan Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, haberlere ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ GAZETECİLERİ HEDER ALDI

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü iddialara ilişkin resmi sitesinde şu açıklamayı yaptı:

“Bazı basın yayın organlarında tecavüz mağduru bir kadının Tunceli Devlet Hastanesinde kayıt dışı olarak tedavi edildiğine dair bir haber yer almıştır. Haber olarak paylaşılan Tunceli Devlet Hastanesi ile ilgili bu asılsız iddia gerçekle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Fotoğrafı paylaşılan ziyaret yasaklı odada, “febril nötropeni” tanısıyla yatan hastamızın odasına enfeksiyonlardan korumak amacıyla doktoru tarafından ziyaretçi kısıtlaması getirilmiştir. Bu durum güvenlik kameraları görüntü kayıtlarında da mevcuttur. Hastanemiz kayıtlarında yapılan incelemelerde son aylarda asılsız iddiada belirtilen 20’li yaşlarda bir kadının tecavüz ve fiziksel şiddet gördüğü ifadesine benzer şikayetle hiçbir hasta başvurusu olmamıştır. Hazırlanan bu haber konusuyla ilgili yayınlanmadan önce Başhekimliğimizden herhangi bir bilgi talebi istenmemiş olup tamamen gerçek dışı varsayımlar ve manipülasyonlarla bu haber hazırlanmıştır.  Son yıllarda artan hizmet kalitesiyle öne çıkan hastanemiz hakkında yapılan bu karalama haberiyle ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına en kısa sürede suç duyurusunda bulunulacak ve yasal süreç başlatılacaktır. Tunceli Valiliğine asılsız haber ve iddialar üzerine bilgilendirme yapılmış ve huzur şehri olan Tunceli ilinin huzur halini bozmak isteyen bazı bölücü kişi ve örgütlerin çıkardığı iddiaların asılsız olduğu belirtilmiştir.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı