Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecridin son bulması için 8 Kasım'da süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 68 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde.

 Güven'e destek amacıyla yarından itibaren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP eski Milletvekili Selma Irmak da, tutuklu bulundukları Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayacak.

‘MUTLAK TECRİTİN SON BULMASI İÇİN’

Tuncel ve Irmak, gönderdikleri mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

"Leyla Güven arkadaşımızın başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi 68'inci gününde ve bütün cezaevlerinde yeni katılımlarla direniş büyüyerek devam ediyor. Leyla Güven'in talebi bireysel değil, toplumsal bir taleptir. Milyonlarca Kürdün ve demokrasi, barış ve özgürlük isteyen milyonların talebidir. Sayın Öcalan'ın kardeşi ile yapmış olduğu yarım saatlik görüşme önemlidir. Ancak bu tecrit ve izolasyon politikasının son bulduğu anlamına gelmemektedir. Mutlak tecrit ve izolasyon politikasının son bulması için bizler de 15 Ocak'tan itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyoruz. Mutlak tecrit son bulana kadar eylemselliğimizin devamı konusundaki kararlılığımızı belirtmek istiyoruz. Tüm demokrasi güçlerine açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanması için dayanışmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."

Kaynak: Mezopotamya Ajansı