Anadolu Efes Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, evde bira üretimiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

"Alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği sektörümüzü her anlamda olumsuz etkiliyor" diyen Özilhan, "Görüşmeler sırasında konu alkollü içeceklerdeki vergilerin yüksekliğinden açıldı, ben de vergilerin yüksek olmasının merdiven altında kaçak ve sahte içki üretimini artırdığından, bunun insan sağlığını tehlikeye attığından bahsettim. Yasa dışı ticaret hem insan sağlığını tehdit ediyor hem de vergi kayıplarına yol açıyor dedim. Asıl dikkat çekmek istediğim konu buydu" dedi.

Özilhan açıklamasında bira kültürünün yaygınlaşmasında çalışma yapan herkesi desteklediklerini ifade ederek,"Evde hobi olarak yapılan biraların da bira kültürünün bir parçası olarak sektörün gelişmesine katkı sağladığını düşünüyoruz" dedi.

Özilhan açıklamasına şöyle devam etti:

"Görüşmeler esnasında da vurgulamak istediğim gibi; alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği sektörümüzü her anlamda olumsuz etkiliyor, biz de bunu her platformda dile getiriyoruz. Temennim yeni vergiler gelmesi değil, mevcut vergi oranlarının yeniden değerlendirilmesidir."

ÖZİLHAN'IN SÖZLERİNİN ARDINDAN BOYKOT BAŞLAMIŞTI

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "Bira satışı düşüyor ama tüketim konusunda emin değilim. Bunun nedeni de evde bira yapımının artması. Çok ucuza alınan cihazlarla evde bira yapılıyor. Bugün 7.5 liralık biranın 4 lirası vergi. Evde bira üretimi vergi kaybına da neden oluyor. Bu konudaki görüşlerimizi yetkililerle de paylaştık" demişti.

Özilhan'ın açıklamasının basında yer almasının ardından ekşisözlükte ve sosyal medyada boykot çağrıları yapılmıştı.

Birçok kişi Özilhan'ın açıklamalarına tepki göstermişti.

Kaynak: Demokrat Haber