Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) 30. Genel Meclis Toplantısı'nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, "Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, OHAL'in kaldırılması, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi" talepleri dile getirildi.

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), 30. Genel Meclis Toplantı sonuç bildirgesini Diyarbakır Yenişehir'deki dernek binalarında yaptıkları basın toplantısıyla açıkladı.

TUHAD-FED yönetici ve üyelerinin katıldığı basın toplantısında açıklanan sonuç bildirgesinde, AKP’nin son 4 aylık süreçte "darbelere karşı mücadele adı altında" ilan ettiği OHAL ile Kürtlere ve Kürt kurumlarına yönelik tutumu değerlendirildi.

Sonuç bildirgesini okuyan TUHAD-FED yöneticisi Dilek Özer, OHAL ile birlikte AKP iktidarı tarafından Kürtlere ve Kürt kurumlarına yoğun baskıların yaşandığını ve uygulamaların 12 Eylül Askeri Darbesi'ni aştığını söyledi.

AKP'nin 90 yıllık politika geleneğinden vazgeçmediğini savunan Özer, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin daha fazla ağırlaştığını ifade etti.

Özer, "AKP'nin hem içeri de hem Ortadoğu'da yaşayan tüm Kürtleri yok etme üzerine politika yürütmüştür. 14 yıldır iktidarda olan AKP de kendisinden öncekilerden farklı davranmamış, hatta 17 yıllık İmralı tecridini daha da derinleştirmiştir" dedi.

ÇÖZÜMÜN TEK ADRESİ ÖCALAN

AKP’nin Kürt sorununa "güvenlik" eksenli yaklaştığını iddia eden Özer, çözümün tek adresi olarak Öcalan'ı gösterdi.

Özer, TUHAD-FED ve bileşenleri olarak taleplerinin "PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, OHAL'in kaldırılması ve cezaevi koşullarını iyileştirilmesi" olduğunu söyledi.

HAPİSHANELERDEKİ HAK İHLALLERİ

Sonuç bildirgesinden sonra konuşan TUHAD-FED Eş Başkanı Mehmet Temizyüz ise, hapishanedeki hak ihlalleri iddialarına değinerek, Şırnak Cezaevi'ndeki siyasi tutukların süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlattıklarını hatırlattı.

Temizyüz, 6 gündür açlık grevinde olan mahkumların taleplerinin "Tüm cezaevlerindeki koşulların iyileştirilmesi, Şırnak'taki yasağın kaldırılması, yıkımın durdurulması ve Şırnak halkının yaşam alanlarına geri dönecek koşulların yaratılması" olduğunu ifade etti.

(Kaynak: DİHA)