Birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın destek verdiği "emek, barış ve demokrasi mitingi" için Ankara’ya gelenlerin toplandığı Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen iki ayrı patlama ve ardından yaşanan can kayıplarına ilişkin olarak Türk Tabipleri Birliği açıklama yaptı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nden yapılan açıklamada, Ankara'daki patlamalarda 50'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk Tabipleri Birliği'nin de çağrıcısı olduğu emek, barış, demokrasi mitinginin katılımcıları, mitingin başlangıcında, saat 10.05'te Ankara Garı önünde iki patlama ile saldırıya uğradı.

"Ne yazık ki şu an itibariyle artmasından endişe duyarak ellinin üzerinde ölü, yüzlerce yaralı olduğu bilgisini edinmiş bulunuyoruz.

"Yaşamlarını kaybeden ve yaralanan insanlarla ilgili güvenilir bilgileri derlemekte olup, mümkün olan en kısa sürede ayrıntılı bir biçimde, ilgilileri ve kamuoyunu bilgilendireceğiz."

"POLİS GAZ ATTIĞI İÇİN İLK ETAPTA YARALILARA MÜDAHALE EDEMEDİK"

Öte yandan İleri Haber’e konuşan TTB Merkez Konseyi Üyesi Hande Arpat, patlama sonrasında TTB’ye bağlı doktorların olay yerine polisin biber gazlı saldırısı yüzünden ulaşamadığını kaydetti ve “Patlamanın olduğu, yaralıların olduğu önce çevik kuvvet biber gazıyla saldırdı. Bunun yüzünden biz doktorlar ilk etapta yaralıların olduğu yere gidemedik. Çok fazla biber gazı vardı. O arada insanlar birbirlerinin üzerine basarak kaçtılar. Polislerin çekilmemesi yüzünden ambulanslar tek tek girebildi. Çok az ambulans gelebildi” dedi.