Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın Nusayin-Kamışlı (Qamışlo) arasına örülen "utanç duvarı"nı protesto etmek için başlattığı ölüm orucu eylemi 7’inci gününde. Gökkan sınırdaki mayınlı arazide başlattığı eylemine devam ediyor.

Gökkan’ı bugün Türk Tabipler Birliği (TTB) Mardin Şube Başkanı Kaburan Yıldırım sağlık kontrolünden geçirdi. Yıldırım, Gökkan’ın 7 günde 9 kilo kaybettiğini belirterek, “Kritik noktalara gelindi” uyarısında bulundu. Yıldırım bütün bulguların açlığın çok hızlı ve yıkıcı bir şekilde etkisinin göstergesi olduğunu da vurguladı.

‘SU ALMASINA RAĞMEN DURUMU KRİTİK’

Gökkan’ın daha önce sıvı alamadığını, şimdi su almasına rağmen, durumunun daha da ağırlaştığını söyleyen Yıldırım, “Tuzlu ve şekerli su içmediğinden dolayı içtiği suyu kusuyor. Çok hızlı kilo kaybı var. 9 kilo kaybetmiş. Kendi beyanına göre eyleme başladığı gün 68 kilo olduğunu, şimdi ise 59 kiloya düştüğünü söylüyor. Kritik noktalara gelinmiş. Kas erimesi sonucu kas krampları ve ağrıları başlamış. Karın ağrısı belli oranda başlamış. Ayaklarında ödem oluşmuş. Bütün bu bulgular açlığın çok hızlı ve yıkıcı bir şekilde etkisinin göstergesidir. Kendisi, sınırda hala duvarın örüldüğünü gördüğünü söylüyor. Duvar durdurulmadığı sürece de ölümüne kadar mücadelesini sürdüreceğini belirtti" dedi.

GÖKKAN: DUVAR KABUL EDİLEMEZ

Öte yandan Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) basın danışmanı aracılığıyla mesaj veren Gökkan, sınırların daha çok kadınları parçaladığını söyledi. Erkeklerin dünyayı kendi tarlalarıymış gibi parselleyerek, böldüklerini ve tel örgüler çektiğini söyleyen Gökkan şunları söyledi:

“Aslında sorun sadece duvar değil, 21 yy'da sınırların kaldırılması gerekiyor. Nasıl Nusaybin'de Araplar, Süryaniler, Ermeniler, Yezidiler, Mehelmililer, Kürtler yaşıyorsa, aynı şekilde Rojava'da da bu halklar yaşıyor. Örülen bu duvarla amaçlan Kürt halkı arasına utanç duvarı örülmesini 21 yy'da kabul edilemez." (ANF)