Eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy,  TTB Merkez Konseyi üyelerinin "terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Gürsoy, söz konusu açıklamanın 200 yıllık bir metin olduğunu belirterek, “Türk Tabipleri Birliği’nin hekimlik mesleğine dayanan bu açıklamayı yapmasından doğal bir şey olamaz. Ama öyle bir dönem yaşıyoruz ki artık bu tip gözaltılar rutin hale gelmeye başladı. Eski bir Türk Tabipleri Birliği Başkanı olarak maalesef endişeyle, hüzünle karşılıyorum” dedi.

Gözaltılarla ilgili T24’ten İnan Ketenciler'e konuşan eski Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Gençay Gürsoy şunları söyledi:

"Türk Tabipleri Birliği kurulduğundan beri dünyadaki benzer örgütlere paralel olarak yaşamı, barışı, demokrasiyi, insan haklarını savunan bir meslek örgütüdür. Bu son gözaltı kararıyla ilgili açıklama ise neredeyse 200 senelik uluslararası metindir. Bu meslekle ilgili Dünya Tabipler Birliği’nin de ajandasında olan, onun da metinlerinden biridir. İfade ettiği tek şey, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu meselesidir.

Şimdi iddia ediliyor, “Bu savaş değildir, operasyondur” diye. Bu terminolojiyi Türk Tabipleri Birliği’nin böyle kullanması zorunluluğu yoktur. Sonuç olarak askeri birlikler orada, ölümler ortada. Türk Tabipleri Birliği’nin hekimlik mesleğine dayanan bu açıklamayı yapmasından doğal bir şey olamaz. Ama öyle bir dönem yaşıyoruz ki artık bu tip gözaltılar rutin hale gelmeye başladı. Eski bir Türk Tabipleri Birliği Başkanı olarak maalesef endişeyle, hüzünle karşılıyorum."