Türk Tabipleri Birliği (TTB), tepki çeken sözleri üzerine geri adım atarak özür dileyen Vali Bektaş'a şu sözlerle yanıt verdi:

"Bu açıklamadan, ülkeyi yönetenlerin, Sağlık Bakanlığı’nın, illerdeki Vali ve Sağlık Müdürlerinin her konuda olduğu gibi Covid-19 salgınında da hiçbir sorumluluğu olmadığını kabullenmemizi beklediklerini anlıyoruz.  İşler iyi giderse “başarıyı” sahiplenen  ve attıkları her adımın doğru olduğuna inanan yöneticilerin,  herhangi bir aksama ya da olumsuz sonuç ortaya çıktığında kendileri dışında suç ve suçlu arama alışkanlıkları bıkkınlık vermeye başladı."

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI SUÇLU ÖYLE Mİ?'

Vali Bektaş'ın açıklamalarını hatırlatan TTB: "Zonguldak Valisi; 567 Covid-19 vakasının 137'sinin sağlık çalışanı olduğunu ve bu kişilerin kendilerini korumayarak salgınla mücadeleye zarar verdiklerini açıkladı!

Zonguldak'ta zamanında; hasta verilerini açıklamayan, nitelikli ekipmanı ve uzman hekim desteğini sağlamayan, koordinasyonu iyi yapmayan, sağlıkçılara gerektiğinde yaygın test uygulamayanların kabahati yok; hastalanıp tedavi gören sağlık çalışanları suçlu öyle mi?" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, üzerlerine düşeni yapmaya davet eden TTB "Sağlık çalışanları en önde salgınla mücadele ederken onları koruma sorumluluğu olanlar bunu bir yük olarak göremez. Zonguldak Valisini salgın mücadelesinde kabahatli aramayı bırakıp sağlık çalışanlarından özür dilemeye, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanını üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'KAHRAMANLIK SİZİN OLSUN!'

Günlerdir yaşamsal sorularına yanıt bile vermeyenlerin “yurt verdik-yemek verdik”  diyerek  sağlık çalışanlarını aşağılamaya haklarının olmadığını vurgulayan TTB "Sağlık çalışanlarını koruyamayan toplumu hiç koruyamaz, kahramanlık sizin olsun, biz sadece #YaşamakVeYaşatmakİstiyoruz" dedi.