Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3 büyükşehir belediyesine kayyım atanmasına karşı Lise Caddesi’nde başlatılan Demokrasi Nöbeti, 21’inci gününde devam etti.

Diyarbakır Tabipler Odası ve KESK Diyarbakır Şubesi üyeleri Ziya Gökalp Anadolu Lisesi’nden (ZGL) Lise Caddesi’ndeki eylem alanına yürüdü. Eyleme destek veren kitlenin “İrademe dokunma” pankartı açması nedeniyle polisler tarafından engellenmek istendi.

‘BARIŞIN YÜKÜ AĞIRDIR’

Oturma eyleminin ardından açıklama yapan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, kayyım zihniyetine karşı 21 gündür alanlarda olduklarını vurgulayarak, “Kayyımları gönderene kadar buradayız. Durmak yok. Bizi ve halkımızı kirli oyunlarıyla karşı karşıya getiremeyecekler. Kürdistan’ın ve barışın yükü ağırdır, bunu biliyoruz. Bu yola, bu yüzden çıktık” dedi.

‘HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMİYORUZ’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Selma Güngör, “Haklarımızı kullanırken saygı görme hakkına da sahibiz. Bu nedenle gerek Selçuk Mızraklı’nın gerek Mardin ve Van belediye eşbaşkanlarının görevlerinden alınması hem seçme ve seçilme hakkına hem de çalışma haklarına darbedir. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Bu hukuksuzluğun önüne geçilmezse gelenek haline gelir” şeklinde konuştu.

Demokrasi Nöbeti konuşmaların ardından 10 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.