Hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerden Sabah ve Akşam’ın ordudaki ‘paralel yapıyla ilişkisi bulunan subayların tasfiye edileceği’ yönündeki haberleri TSK tarafından yalanlandı.

‘TSK’da Paralel Temizliğe Start’ manşetiyle çıkan Sabah ve ‘YAŞ’ta Paralel Temizlik’ manşetini atan Akşam gazetesine TSK’dan yanıt geldi. İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten TSK, YAŞ toplantısına yönelik çalışmaların normal seyrinde devam ettiğini belirtti.

Açıklamada şöyle denildi: “Bazı basın yayın organlarında; 30 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen MGK toplantısında ele alınan kararlardan birisinin de, TSK içinde yer aldığı iddia edilen paralel yapılanmaya yönelik tedbirlerle ilgili olduğu ve bu kapsamda söz konusu yapılanmayı esas alan bir araştırma başlatıldığı, bunun sonucunda Yüksek Disiplin Kurulu ve 2014 yılı Ağustos ayındaki YAŞ toplantısında bazı personelin TSK’dan ihraç edileceğine yönelik haberler yer almıştır. Ağustos ayı olağan YAŞ toplantısına yönelik çalışmalar, kurumsal hafıza ve teamüller çerçevesinde ve normal seyrinde sürdürülmektedir. Söz konusu haberler gerçek dışıdır.”

TEKZİP ŞAMPİYONU

Sabah gazetesi Medya Takip Merkezi’nin 17 Aralık 2013 – 30 Nisan 2014 arasındaki 4,5 aylık dönem için hazırladığı tekzip karnesinde de ‘şampiyon‘ çıkmıştı. Sabah’ı yine hükümete yakın Takvim gazetesi izliyor. Son 4,5 ayda Sabah’ta 20 tekzip, 11 cevap ve düzeltme, 31 yalanlanmış haber, 15 de düzeltme çıktı.

Aynı rapora göre nükümete yakın Sabah, Takvim, Star, Yeni Şafak, Türkiye, Akşam ve Güneş gazetelerinin toplam yayınladığı ‘tekzip’, ‘cevap ve düzeltme’, ‘yalanlanmış haber’ ve ‘düzeltme’ sayısı 182′yi buldu. (diken)