Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görev süresi dolmayan ve aralarında Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın da bulunduğu 10 generalin istifa ettiği iddia edildi.

Gazeteduvar'dan Özlem Akarsu'nun haberine göre, Resmi Gazete’de yayınlanan atamaların, TSK’da krize neden olduğu öne sürüldü.

İddialara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan görev süresi dolmayan ve aralarında Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı’nın da bulunduğu 10 general istifa dilekçesini verdi.

Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) geciken atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinin “kahramanlarından” biri olarak gösterilen ve IŞİD’e karşı yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu’nu başından sonuna bizzat yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Gelibolu’da bulunan 2’inci Kolordu Komutanlığı’na atandı.

Atamanın ardından Zekai Aksakallı’nın emekliliğini istediği öne sürüldü.

Ankara kulislerinde, Kara Kuvvetleri’nden Aksakallı dahil 10 generalin istifa ettiği konuşuluyor.

 ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI TUĞGENERAL SEVİYESİNE İNDİRİLDİ

 Özel Kuvvetler İkinci Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı, Zekai Aksakallı’nın yerine Özel Kuvvetler Komutanı olarak atandı. Bu atamayla korgeneral seviyesindeki Özel Kuvvetler Komutanı tuğgeneral seviyesine indirilmiş oldu.

ÖKK’da ilk defa Özel Kuvvetler Komutan Yardımcılığı kadrosu açıldı. Buraya da Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Oğuz Tozak atandı.

Özel Kuvvetler’de kurmay albay iken İzmir’deki Casusluk Davasında tutuklanarak cezaevinde yatan Tuğ. İdris Acartürk, Genelkurmay İstihbarat’taki Daire Başkanlığı görevinden ÖKK’ya tugay komutanı olarak döndü.

Brüksel’de görev yapan Tuğgeneral Mustafa Erkal Kuzuoğlu, Şura kararıyla emekli edilen Tümgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’nün yerine Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na getirildi.

15 Temmuz 'gazi'si ve tuğgeneralliğe terfi ettirilen Davut Ala ise MSB ASAL (Askere Alma) Daire Başkanlığı oldu.