Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kobani'ye saldıran IŞİD'in Türkiye tarafına düşen atışlara karşılık verirken IŞİD'in yanısıra YPG'yi de hedef alıyor.

Radikal'deki habere göre, Türk tarafına yapılan atışların nereden yapıldığı sınıra konuşlu AN-TPQ-26 radarlarıyla anında belirleniyor ve 'Fırtına topları'yla vuruluyor.

Milliyet gazetesine bilgi veren askeri kaynaklar Türkiye’ye, Suriye tarafından atış yapılan yerlerin koordinatlarının belirlenmesi için F-16’lara ihtiyaç olmadığı, sınıra konuşlandırılan AN-TPQ-36 radarlarıyla anında belirlendiği ve 'Fırtına obüsleri'yle anında karşılık verildiğini söylüyor.

AYRIM YAPILMIYOR

Askeri kaynaklar, TSK’nın Türkiye tarafına atış yaptığı saptanan iki IŞİD aracıyla, YPG’nin kullandığı bataryaların vurulduğu bilgisini verirken, aynı kaynaklar, TSK’nın açılan ateş ve atılan havanlara karşılık verirken herhangi bir ayrım yapmadığınI aktarıyor.

ERDOĞAN AYNI KEFEYE KOYUYORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde yaptığı açıklamalarda, Irak ve Suriye'de katliamlar yapan ve insanlık suçu işleyen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile IŞİD'e karşı mücadelede etkin rol oynayan PKK'yi ve 'uzantısı' olarak nitelendirdiği YPG'yi aynı kefeye koyarak, "IŞİD neyse bizim için PKK odur," demişti.